ГоловнаСуспільствоЖиття

Міжнародні експерти знову не потрапили на місце катастрофи "Боїнга"

38 нідерландських і 12 австралійських експертів не потрапили на місце катастрофи через стрілянину біля Шахтарська

 Міжнародні експерти знову не потрапили на місце катастрофи "Боїнга"
Фото: ЕРА/UPG

Група з 50 експертів з Нідерландів та Австралії знову не отримала доступу до місця катастрофи Boeing-777 для дослідження ділянки падіння і пошуку останків і речей загиблих.

Про це заявив керівник міжнародної місії Пітер Яп Альберсберг, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні вранці в тісній кооперації з ОБСЄ команда із 38 нідерландських і 12 австралійських експертів удруге прибула на місце катастрофи у східну Україну, щоб дослідити ділянку, і вперше - для пошуку останків загиблих та їхніх речей", - заявив він.

"На жаль, не було доступу до місця катастрофи через стрілянину біля Шахтарська. Після консультацій з ОБСЄ команда вирішила повернутися до Донецька. Експерти і я дуже розчаровані, що ми не змогли потрапити на місце катастрофи знову", - повідомив керівник місії.

"Це неприємно, що доводиться чекати, щоб зробити роботу, яку прийшли зробити. Водночас ми потребуємо гарантій безпеки для наших людей", - зазначив він.

За його словами, ОБСЄ наразі намагається полегшити доступ до місця катастрофи шляхом консультацій зі сторонами конфлікту.

Також він зазначив, що "міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс і його австралійська колега Джулія Бішоп були сьогодні в Києві і роблять усе можливе на дипломатичному рівні, щоб зробити цю місію успішною".

"Ми маємо намір спробувати отримати доступ до катастрофи завтра, якщо дозволить ситуація з безпекою, ми зробимо відповідну оцінку вранці", - запевнив Пітер Яп Альберсберг.

Нагадаємо, Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17), збили бойовики 17 липня в Шахтарському районі Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram