ГоловнаСуспільствоЖиття

Усі дитячі будинки евакуювали з Донецька

У зоні АТО в Донецькій області залишається один Будинок дитини

Із зони бойових дій у Донецьку вивезли всіх дітей-сиріт і дітей з інвалідністю. Про це LB.ua повідомила Дар'я Касьянова, керівник проекту "Сирітству - ні" фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

"Учора вдень дітей з Донецька вдалося вивезти, це два будинки дитини, вони на території України в безпеці", - сказала Касьянова.

За її словами, евакуйовано 86 дітей віком від 2 місяців до 4 років. Вона зазначила, що переговори з представниками ДНР про це були довгими і складними, до них залучили представників ОБСЄ, уповноваженого з прав людини, а також Ріната Ахметова. Зараз діти і співробітники інтернатів адаптуються на новому місці.

"Із Донецької області, йдеться про зону АТО, сьогодні вивезено всіх дітей. Залишився тільки в Макіївці Будинок дитини для ВІЛ-інфікованих дітей. Судячи з усього, переговори про нього ще не закінчено", - зазначила керівник благодійної програми.

У Луганській області ситуація з дитячими будинками не така однозначна.

"Останнє, що відомо - це Будинок дитини, який перевезли в Росію, коли діти переночували в Ростовській області, а потім повернулися до Харкова. Решту дітей вивезли з Луганська. Але, радше за все, діти-сироти та діти з інвалідністю залишаються в Луганській області", - сказала Касьянова.

Як повідомляли, бойовики ДНР не погоджувалися на вивезення вихованців дитячих будинків з Донецької області будь-куди, крім РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram