ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала самопроголошеного "​​мера" Миколаєва

Дмитро Ніконов організував так званий "референдум" і закликав підтримувати терористів

СБУ затримала самопроголошеного "​​мера" Миколаєва
Архив

Служба безпеки затримала самопроголошеного "мера" міста Миколаїв, якого підозрюють у закликах до насильницької зміни і повалення конституційного ладу.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У СБУ додали, що затриманий 28 липня громадянин України Дмитро Ніконов - непрацюючий житель обласного центру, разом із спільниками в кінці лютого організував публічні заходи, спрямовані на порушення територіальної цілісності держави і дестабілізацію ситуації в регіоні.

"На початку березня Д. Ніконов провів у Миколаєві біля Меморіалу слави Героям-ольшанцям незаконні вибори Миколаївського міського голови, під час яких проголосив себе так званим "народним мером". Крім цього, він організував на тому ж місці бутафорський "референдум" щодо створення т. зв. "Федерального округу" на півдні України і його виходу зі складу держави", - йдеться в повідомленні.

Ніконов також неодноразово влаштовував пікети поблизу військових частин, підбурюючи військовослужбовців відмовлятися від виконання службового обов'язку та підтримувати терористів. Зловмисник особисто поширював серед місцевого населення друковані матеріали антиукраїнського змісту.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ст. 293 Кримінального кодексу України.

У вівторок, 29 липня, суд виніс рішення про обрання для затриманого запобіжного заходу - утримання під вартою. Тривають слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram