ГоловнаСуспільствоЖиття

Терористи знищили техніки ДСНС на 4,6 млн гривень у Донецькій і Луганській областях

Сепаратисти знищили майже всі пожежні автомобілі та машини для аварійних робіт

Терористи знищили техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій на загальну суму близько 4,6 млн гривень у Донецькій та Луганській областях.

Про це на брифінгу повідомив голова ДСНС Сергій Бочковський.

"Неправомірними діями терористів завдано збитків ДСНС безпосередньо на суму 4,6 млн гривень, і це тільки що стосується техніки. У Донецькій області - 2,2 млн, у Луганській - 2,4 млн гривень", - сказав він.

Зокрема, терористи знищили майже всі пожежні автомобілі та машини для аварійних робіт. При цьому зараз триває інвентаризація вцілілого майна ДСНС у населених пунктах, що звільняються силами антитерористичної операції (АТО).

Бочковський також повідомив, що наразі у звільнених містах працює об'єднаний загін ДСНС, у складі якого перебувають психологи та піротехніки. Окрім того, підготовлено до відправлення в зону АТО ще один загін рятувальників для роботи у звільнених містах.

Разом з тим Бочковський зазначив, що голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута повідомив його, що область впорається з відновленням життєдіяльності міст своїми силами, тож цей загін ДСНС направлять у Луганську область.

Нагадаємо, раніше в середу повідомляли, що ДСНС знешкодила 27 вибухонебезпечних предметів у Слов'янську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram