ГоловнаСуспільствоЖиття

Три сотні терористів затримали правоохоронці в Україні

Завдяки співпраці з місцевими жителями вдалося запобігти ряду терактів, перекрити канал фінансування терористичної групи і виявити склади зброї бойовиків

 Три сотні терористів затримали правоохоронці в Україні
Фото: EPA/UPG

СБУ затримала понад триста посібників "ДНР" і" ЛНР" на підставі інформації від оперативного штабу АТО. Про це повідомляє прес-центр АТО на офіційній сторінці у facebook.

Серед затриманих - 11 найманців з Росії та інших країн.

Усім затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочинів на шкоду державній безпеці та територіальній цілісності України. Зараз щодо цих людей застосовується запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, проводяться слідчі дії.

"За активної підтримки місцевого населення на звільнених від терористів територіях організовано активний контррозвідувальний пошук диверсійних груп і осіб, які з власної ініціативи брали участь в організації та незаконній діяльності самопроголошених республік, здійснювали провокації, очолювали, фінансували, координували діяльність бойових груп, а також тих, хто здійснював наведення артилерії та ракетних установок на мирні міста і бойові позиції українських військ", - йдеться в повідомленні.

"Зокрема, вдалося запобігти знищенню двома диверсійними групами близько 10 об'єктів життєзабезпечення та транспортної інфраструктури, у тому числі на території Харківської області, виявлено та вилучено значну кількість стрілецької зброї, знищено велику кількість боєприпасів і вибухівки, серед яких два переносних зенітних комплекси "Стріла", протитанкові керовані ракети "Фагот", артилерійські снаряди великого калібру, гранатомети, міни, саморобні вибухові пристрої", - повідомляє прес-центр АТО.

Співробітникам СБУ також вдалося перекрити "канал фінансування терористичної групи, члени якої проходять тренування за межами України і планують найближчим часом взяти участь у збройному протистоянні із силами правопорядку".

Як повідомлялося, СБУ затримала голову Волноваської КПУ за сепаратизм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram