ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпропетровську створюють центр обміну заручників у зоні АТО

Співробітники центру збиратимуть інформацію про заручників, шукатимуть місця масових поховань у зоні АТО, а також створюватимуть "зелені коридори"

У Дніпропетровську створюють центр обміну заручників у зоні АТО на Донбасі.

Про це на брифінгу 4 серпня повідомив керівник переговорної групи зі звільнення заручників української армії генерал-полковник Володимир Рубан, пише УНІАН.

За його словами, для роботи в центрі обміну заручниками, який складатиметься з аналітичного та бойового відділів, почався набір із-поміж ветеранів СБУ, МВС, ЗСУ, які мають досвід служби в "гарячих точках".

Завдання співробітників центру - збір інформації, звільнення заручників, пошук місць масових поховань у зоні АТО, а також створення "зелених коридорів" для виїзду мирних жителів із зони бойових дій.

Рубан зазначив, що новостворений центр планує взаємодіяти з представниками ООН, ОБСЄ і Червоного Хреста.

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов повідомив на брифінгу, що технічне і матеріальне оснащення роботи Центру обміну заручниками здійснюватиметься за рахунок Дніпропетровської ОДА.

За словами Рубана, переговорна група зі звільнення заручників готує евакуацію 125 дітей-інвалідів із Краснодона, з них 63 - лежачі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram