ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі створено штаб допомоги жителям Донбасу

Ахметов об'єднав гуманітарні сили своїх активів

У Маріуполі створено штаб допомоги жителям Донбасу
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Фонд Ріната Ахметова, підприємства групи СКМ і ФК "Шахтар" створили гуманітарний штаб допомоги жителям Донбасу.

Про це заявив директор фонду Анатолій Заболотний.

"З 23 травня, фонд та підприємства групи СКМ [окремо] евакуювали із зони військових дій понад 18 тисяч чоловік. В тому числі фонд - понад 10 000 осіб, більш ніж половина з яких - діти. Якщо орієнтуватися на інформацію з ООН, то це близько 15% тих, хто виїхав і не менш ніж 30% тих, кому знадобилася допомога в евакуації", - розповів він.

Зараз, щоб забезпечити ефективнішу допомогу жителям регіонів, залучених до бойових дій, вирішили об'єднати зусилля фонду та підприємств групи.

"Евакуація - це найскладніша і важлива частина нашої роботи, але є і питання розміщення, допомоги на місцях тим, хто залишився на Донбасі, підготовка до осінньо-зимового сезону. За ці місяці ми здобули величезний досвід і розуміємо, що його потрібно використовувати в максимальному обсязі. Тому ми об'єднуємо зусилля, щоб робити більше і допомагати всім, кому необхідно", - пояснив Заболотний.

Цей штаб евакуює дітей-сиріт, багатодітних матерів, інвалідів і важко хворих, людей похилого віку; доставляє гуманітарну допомогу; розселяє переселенців в інших регіонах; а також надає адресну допомогу всім, хто має потребу в ній.

Територіально штаб працює в Маріуполі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram