ГоловнаСуспільствоЖиття

Командира роти 72 бригади випустили з-під варти

Дату наступного судового слухання у справі Портяненка наразі не призначили

Командира однієї з рот 72 механізованої бригади, капітана Олександра Портяненка, якого разом з іншими солдатами підозрюють у самовільному залишенні місця служби й умисному знищенні військового майна, випустили на поруки.

Таке рішення ухвалив Жовтневий районний суд Дніпропетровська, відмовивши обвинуваченню, що вимагало взяти військового під варту, повідомляє "Радіо Свобода".

Портяненка звільнили просто в залі суду під особисте поручительство члена проводу "Правого сектору" Андрія Денисенка та члена правозахисної групи "Січ" Дмитра Реви.

"Його випустили на поруки. Зараз ми його вже відвезли в готель", - сказав Денисенко.

Дати наступного судового слухання у справі Портяненка ще не призначено.

Сьогодні перед судовим засіданням командир роти відкинув звинувачення в дезертирстві. Він зазначив, що разом з 11 своїми бійцями перетнув кордон і опинився на території Росії випадково.

"Основна наша мета була домовленість про проходження буферною зоною, щоб ми могли пройти своєрідний коридор. Це гарантувало б, щоб ми не потрапили під обстріл. Ще раз наголошую: ми - не дезертири, не перебіжчики, притулку не просили", - розповів військовослужбовець.

Щодо техніки й озброєння підрозділу, командир роти заявив, що більшість була пошкоджена ще раніше, під час обстрілів з боку противника з важкої артилерії та системи "Град". Водночас Портяненко визнав, що частину озброєння солдатам довелося знищити, щоб запобігти його потраплянню в руки ворога.

Капітанові Портяненку інкримінують порушення двох статей Кримінального кодексу України - 407 "Самовільне залишення місця або частини служби" і 411 "Умисне знищення або пошкодження військового майна".

Нагадаємо, що 438 українських військовослужбовців перетнули кордон РФ через потужний артилерійський обстріл їхніх позицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram