ГоловнаСуспільствоЖиття

Радник голови Меджлісу звернеться до суду з приводу заборони на в'їзд у Крим

Ісмет Юксель планує звернутися в різні міжнародні інстанції і суди

Радник голови Меджлісу звернеться до суду з приводу заборони на в'їзд у Крим
Фото: rferl.org

Радник голови Меджлісу, генеральний координатор агентства "Кримські новини" Ісмет Юксель планує звернутися до уряду Туреччини, громадянином якої він є, з приводу заборони на в'їзд у Крим.

Про це повідомила дружина Ісмета, Гаяна Юксель, пише сайт "Крым.Реалии".

За її словами, Ісмет Юксель уже повідомив турецьке консульство і посольство про ситуацію і надалі планує звернутися в різні міжнародні інстанції і суди.

"Коли Ісметові заборонили в'їзд, нам сказали: "Ви можете їхати, а він нехай пішки повертається в Україну". Ми почали питати, на якій підставі йому забороняють в'їзд, відповідь була така: "Ми виконавці, а рішення ухвалила ФСБ Росії, і наше завдання вас тільки повідомити".

Принесли "повідомлення", яке Ісмет категорично відмовився підписувати, вони не видали цей папір, не дали можливості відксерокопіювати", - зазначила Гаяна Юксель.

Також дружина громадського діяча повідомила, що Ісмет Юксель є громадянином Туреччини, який 20 років тому повернувся на історичну Батьківщину, у Крим, і на території півострова перебував згідно з безстроковим дозволом на проживання.

Нагадаємо, 9 серпня Ісмета Юкселя не пропустили до Криму й оголосили заборону на в'їзд на територію Росії на п'ять років.

Раніше заборону на в'їзд до Криму оголосили лідерові кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву та голові Меджлісу Рефату Чубарову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram