ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери з Дніпропетровська потрапили під обстріл, але врятували посилки для військових

Водієві потрібна допомога в ремонті автомобіля

Волонтери, які з посилками для армії вирвалися з-під обстрілу терористів, просять допомоги в ремонті автомобіля. Про це LB.ua повідомила координатор волонтерів 39-го батальйону тероборони Дніпропетровська Ольга Голубєва.

Автомобіль з посилками вирушив з Дніпропетровська в зону АТО в суботу, 2 серпня. У ньому були передачі для 39-го БТО, а також 24-й "залізної" ОМБР, частина якої перебувала в облозі терористів під Зеленопіллям Луганській області.

"При спробі прорватися через оточення хлопці наткнулися на розвідку сепаратистів. В результаті водія і одного з супроводжувачів поранено. Машину прострелено в 50-ти місцях - хлопці її дивом вивели з під лінії вогню, і змогли виїхати до своїх. Майже весь вантаж зберігся, не рахуючи кульових отворів в коробках", - сказала активістка.

"Водій при цьому відстав, ми його знайшли через 2 дні - він потрапив до своїх, і його перевіряли", - уточнила вона.

Дніпропетровців, які отримали поранення, доставили в лікарню, зараз вони проходять реабілітацію.

"У Дениса, волонтера, прострелена рука, зачепило нерв і сухожилля. Йому зробили 2 операції, чекає тривалий відновлювальний період. У водія Сергія - легке поранення руки. Але йому потрібна допомога у відновленні машини", - сказала Голубєва.

В автомобілі при обстрілі вибито всі стекла, осколок потрапив у ходову. Волонтери наразі не мають інформації про розмір збитку, але обіцяли допомогти водієві зібрати кошти на ремонт. У Сергія двоє дітей, він живе за містом, на автомобілі чоловік зазвичай добирався на роботу, а також возив посилки на Донбас.

Карта Приватбанк для допомоги на відновлення автомобіля: 5168757204512570 Шевченко Сергій Анатолійович. Контактний телефон волонтерів: 066 941 5806 (Ольга).

Активістка зазначила, що їх волонтерська група не припинила доставку вантажів через подію. Всі посилки доставлено або очікують доставки адресатам.

Крім того, минулого тижня група спільно з Дніпропетровським обласним логістичним волонтерським центром купила тепловізор для 39 БТО (2 роти охорони). Устаткування найближчим часом передадуть бійцям. Розпочався збір на тепловізор для Стрілецької роти.

Загальна карта Приватбанку для допомоги 39-му БТО - форма, берці, тактика, решта:

5168 7572 6034 4256 Новикова Валерія.

Цільова карта ПБ для збору на каски і тепловізор:

5168 7572 6034 4132 Новикова Валерія.

Волонтери дякують усім небайдужим за допомогу і сприяння.

Як повідомлялося, бійці 24 бригади, які вирвалися з оточення, протестували сьогодні в Запорожжі проти повернення в зону АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram