ГоловнаСуспільствоЖиття

Червоний Хрест отримав пропозицію РФ брати участь у допомозі Донбасу

Для додаткової допомоги у зонах конфлікту необхідне схвалення всіх зацікавлених осіб

Червоний Хрест отримав пропозицію РФ брати участь у допомозі Донбасу
Фото: barev.net

Міжнародний Комітет Червоного Хреста підтверджує, що він отримав від міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова пропозицію брати участь в організації відправлення автоколон з гуманітарною допомогою в постраждалі райони України.

Про це повідомляє прес-служба Товариства Червоного Хреста України.

"З урахуванням ситуації, що склалася, ми вітаємо будь-яку гуманітарну ініціативу, яка зможе полегшити страждання цивільних осіб. Ми розглядаємо можливість надання додаткової гуманітарної допомоги у зонах конфлікту, однак для цього необхідна участь, схвалення і підтримка всіх зацікавлених осіб", - зазначає голова делегації МКЧХ в Україні Мішель Массон.

В організації підкреслюють, що будь-які кроки, які робить організація, будуть здійснюватися в суворій відповідності з принципами нейтральності, неупередженості та незалежності, які закладені в основі її діяльності.

Крім того, за словами Массона, аби бригади МКЧХ могли виконувати свої завдання, у них має бути безпечний доступ до людей, які потребують допомоги.

Раніше в понеділок повідомлялося, що Росія за сприяння Червоного Хреста вирішила направити в Україну "гуманітарний конвой".

На думку Путіна, необхідно терміново доставити на Донбас гуманітарну допомогу через "катастрофічні наслідки проведеної київською владою військової операції в південно-східних регіонах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram