ГоловнаСуспільствоЖиття

Громадськість висунула вимогу люстрації суддів Голосіївського районного суду Києва

Громадськість висунула вимогу люстрації суддів Голосіївського районного суду Києва
Фото: obozrevatel.com

У вівторок, 12 серпня, під стінами Голосіївського районного суду Києва громадськість вимагала негайної люстрації суддів Олени Первушиної та Оксани Мірошниченко, які пов'язані зі скандально відомою справою щодо державного підприємства з виробництва інсулінів ПрАТ "Індар".

За словами активістки громадської організації "Право народу" Тетяни Проторченко, саме ці судді винесли рішення, яке робить неможливим у правовий спосіб призначити нового керівника ПрАТ "Індар" і дає можливість нинішньому голові правління підприємства Любові Вишневській і далі "грабувати країну і відмивати гроші для Сім'ї Януковича".

"За інформацією перевірених джерел, частина цих коштів йде на фінансування терористів на сході", - заявила Проторченко.

Активістка переконана, що "справа ПрАТ "Індар" має стати в ряд найгучніших судових справ України щодо викриття суддів-хабарників і чиновників-злочинців, адже кожному українцеві відомо, що судова система працювала і продовжує працювати на потреби Сім'ї, а на державних посадах досі перебувають представники злочинного режиму Януковича, які продовжують грабувати країну".

Громадські активісти спалили під стінами Голосіївського районного суду опудало судді, яке символізує корумпованість судової системи.

Правоохоронці, які охороняли будівлю суду, перешкоджали мирному протесту громадськості, тому активістам довелося розійтися. Але вони обіцяли повернутися вже завтра, 13 серпня, з вимогами негайного відсторонення суддів Первушиної і Мірошниченко від займаних посад і перегляду справи "Індар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram