ГоловнаСуспільствоЖиття

2-й батальйон 24-ї бригади вирушив у відпустку на Львівщину

Комбат залишився в Чугуєві чекати повернення 4-ї роти

Військовослужбовці 2 батальйону 24-ї окремої "залізної" механізованої бригади вирушили сьогодні з Чугуєва у відпустку до рідних. Кореспондент LB.ua був на місці їх зупинки у Київській області.

Зокрема, у Львівську область вирушило кілька автобусів із солдатами, які минулого тижня вибралися з так званого "південного котла", де вони тривалий час були заблоковані в оточенні терористів поблизу пунктів пропуску "Довжанський" та "Ізварине".

Під час короткої стоянки на кордоні Київської та Житомирської областей солдатів зустріли волонтери та родичі, які привезли їм квіти і продукти харчування.

Військовослужбовці повідомили, що їхня відпустка триватиме 9 днів, 2 з яких уже пішли на дорогу.

Солдати привезли із собою з оточення двох кошенят, яких назвали Гільзою і Померликом.

Начальник штабу оперативного командування "Південь" генерал-майор Наєв виконав свою обіцянку і був разом із військовослужбовцями в Чугуєві, де вони здали зброю і техніку, до ранку 12 серпня - поки солдати не сіли в автобуси, які повезли їх у Яворів. Нагадаємо, 24-а ОМБР базується у Яворові Львівської області.

Як повідомили львів'яни, Наєв учора після страйку в Запоріжжі пообіцяв їм відпустку 18 днів, проте військове начальство дозволило їм побути вдома не більше тижня. Варто зазначити, що більшість військовослужбовців 24-ї ОМБР - це мобілізовані цивільні. Чоловіки виглядають виснаженими і дуже розчаровані діями (або бездіяльністю) вищого армійського керівництва. Частина з них сподівається, що відпустку ще вдасться збільшити офіційно, хтось має намір продовжити її самостійно або зовсім не збирається повертатися в АТО, інші кажуть, що повернуться на службу вчасно.

Разом з тим, волонтери повідомили LB.ua, що в Чугуєві Харківської області залишився командир 2-го батальйону, який хоче дочекатися виходу з оточення 4-ї роти цього ж батальйону, а також полонених.

Волонтери продовжують збирати посилки для 24-ї ОМБР, 2 батальйону, який як і раніше залишаються в зоні АТО.

Картка ПриватБанку для допомоги: 5168 7554 0089 6508, одержувач Кухарук Ольга. Якщо не проходить платіж через термінал - картка 4149 4378 0558 4826 (той же одержувач).

Учора у Львові близько сотні родичів солдатів 24-ї ОМБР вимагали для них ротації. Військовослужбовці пробули в оточенні під вогнем терористів 53 доби.

Водночас, як повідомлялося, самі військові протестували на вокзалі в Запоріжжі проти повернення на Донбас, вимагаючи відпустки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram