ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський гуманітарний конвой везе крупи і дитяче харчування, - Червоний Хрест

Список отримали, але не деталізували

Російський гуманітарний конвой везе крупи і дитяче харчування, - Червоний Хрест
Фото: EPA/UPG

Міжнародний комітет Червоного хреста передав українській стороні інформацію про вміст гуманітарного конвою РФ. Про це стало відомо 15 серпня на круглому столі на тему "Миротворці: світовий і, зокрема, російський досвід", повідомляє кореспондент LB.ua.

"Керівник оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста поінформував, що" Червоний хрест "отримав загальний список вантажу. Але варто зазначити, що цей список не деталізовано, а нас цікавлять саме деталі наповнення машин", - заявив полковник Андрій Ординович, заступник начальника головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій.

Андрій Ординович зазначив, що в КамАЗах знаходиться: 400 тонн круп, 100 тонн цукру, 62 тонни дитячого харчування, 12 тисяч спальних мішків і 62 генератора. Однак полковник зауважив, що цей список неповний і не деталізований.

Круглий стіл відбувся в українському інформаційному агентстві "Укрінформ" за участі представників РНБО, Національної академії внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ та Міністерства оборони.

Нагадаємо, що 4 дні тому з боку Російської Федерації на схід України вирушила колона з 280 КАМАЗів з гуманітарною допомогою для мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram