ГоловнаСуспільствоЖиття

Гуманітарну допомог від Ахметова на Донбасі отрімають 200 тисяч осіб

Волонтери в Маріуполі почали розфасування 2 тис тонн продуктів і засобів гігієни, які за тиждень доставлять постраждалим

Перший ешелон гуманітарної допомоги для постраждалих під час бойових дій жителів Донбасу від фонду "Розвиток України" в суботу, 23 серпня прибув до Маріуполя. Про це повідомив кореспондент LB.ua, присутній на місці розвантаження колони.

У колоні брали участь 70 вантажівок, які доставили в цілому майже 2000 тонн продуктів і предметів першої необхідності. Велику частину вантажу сформовано в Дніпропетровську за гроші Фонду "Розвиток України", там же представники МНС і ООН перевірили вміст вантажівок. Крім того, у Запоріжжі за 3 дні підприємства "Метінвест-холдингу" зібрали ще 30 тонн допомоги від співробітників холдингу та інших городян.

У той самий день волонтери в Маріуполі почали розподіляти допомогу за індивідуальними пакетам, щоб доставити їх 200 тис людей в зоні бойових дій і переселенцям.

Загалом сформують 200 тис продуктових (крупи, консерви, борошно, цукор), 10 тис гігієнічних і 5 тис дитячих наборів. Як повідомили у Фонді, до кінця серпня продуктові та дитячі набори доставлять у населені пункти Донецької та Луганської областей: Донецьк, Святогірськ, Курахове, Щастя, Добропілля та інші. Близько 6 тис наборів розподілять серед біженців в Маріуполі.

Загалом гуманітарний штаб "Допоможемо" фонду "Розвиток України" планує найближчим часом доставити переселенцям і жителям зони бойових дій близько 10 тис тонн продуктів і речей на суму 100 млн грн. Для цього знадобиться близько 500 вантажівок.

Нагадаємо, 14 серпня Ахметов повідомив про своє рішення доставити масштабний гуманітарний вантаж для жителів Донецької і Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram