ГоловнаСуспільствоЖиття

Київські волонтери зібрали 50 тисяч аптечок для військових у зоні АТО

Аптечки Міноборони укомплектовані неналежним чином

Київські волонтери зібрали 50 тисяч аптечок для військових у зоні АТО
Фото: Предоставлено волонтерами

Протягом трьох останніх тижнів київські волонтери зібрали близько 50 тисяч аптечок для військових у зоні АТО.

Про це самі волонтери повідомили журналістам у Києві, передає Радіо "Свобода". За їхніми словами, частину з цієї кількості вже відправили на Донбас.

"Ми хочемо зберегти життя наших військових і хочемо, щоб у нашій країні це було основне правило. Неважлива сума грошей, яку витратять на це, головне завдання - зберегти життя", - зазначила волонтер організації "Народний тил" Дана Ярова.

За словами активістів, зараз бійці АТО забезпечені індивідуальними аптечками першої домедичної допомоги неналежно. За статистикою, яку наводять волонтери, причина 60% смертей на полі бою - кровотеча кінцівок, а близько 33 відсотків смертей настає у результаті травм грудної клітки, порушеннях дихання, пневмотораксу.

Активісти розповіли, що в аптечці військового обов'язково повинні бути кровоспинний джгут, бинт для тампонади, просочений гемостатиком, сучасний бандаж на основі еластичного бинта, оклюзійна плівка, назофарінгінальна трубка, одноразові рукавички, медичні ножиці з плоским кінцем для швидкого доступу до рани, незмивний маркер. За словами волонтерів, у аптечках, якими забезпечує військових Міністерство охорони здоров'я, всіх цих засобів немає.

Раніше у Міністерстві оборони заявляли, що в питанні аптечок для військових розраховують переважно на гуманітарну допомогу з-за кордону.

Нагадаємо, добровольчий батальйон територіальної оборони "Донбас" вимагає від Президента Петра Порошенка організувати коридор для вивезення загиблих і поранених солдатів з Іловайська, а також - надати всім батальйонам у зоні АТО реанімаційні автомобілі для порятунку поранених і надання їм екстреної медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram