ГоловнаСуспільствоЖиття

У ДНР відкрито визнали, що на їхньому боці воюють кадрові військові РФ

За словами "прем'єра" ДНР, за час конфлікту на Донбасі було близько 3-4 тисяч російських військових

У ДНР відкрито визнали, що на їхньому боці воюють кадрові військові РФ
Фото: http://www.novayagazeta.ru

"Прем'єр-міністр" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко визнав, що на боці бойовиків воюють кадрові військовослужбовці Російської Федерації.

"Ми ніколи ні від кого не приховували, що серед нас є багато росіян, без допомоги яких на сьогодні нам довелося б дуже важко і складніше було б воювати. Як добровольці з Росії сюди приходять багато колишніх кадрових військових, вони б'ються разом з нами, розуміють, що це обов'язок. Більше того, до нас прибуває багато військових з Росії, які вважають за краще провести свої відпустки не на морських пляжах, а пліч-о-пліч зі своїми братами, що б'ються за свободу Донбасу", - сказав Захарченко в ефірі російського телеканалу "Россия 24".

Він додав, що серед бойовиків за весь час військового конфлікту на Донбасі було близько 3-4 тисяч військових РФ, дехто виїхав, але більшість залишилася в Україні.

Нагадаємо, вчора офіційний представник Держдепу Джен Псакі повідомила, що за наявною у США інформацією, росіяни переходять у пряму військову контратаку в Україні. Крім того, глава міністерства закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що на Сході України воюють армії України та Росії.

Ранее НАТО подтвердило, что останніми днями російська армія ввела артилерійські підрозділи на територію України і використовує їх проти українських збройних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram