ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські ЗМІ повідомили, що в Україні загинула майже ціла рота псковських десантників

Десантники не схвалюють того, що їх відправляють на війну в чужу державу

Російська газета "Псковская губерния" опублікувала розшифровки розмов військовослужбовців, де стверджується, що лише 20 серпня в Україні загинуло від 80 до 140 російських військовослужбовців.

Про це повідомляє сайт видання, який після публікації виявився недоступний, проте матеріали збереглися в архіві.

Зокрема, у статті стверджується, що записи розмов було передано журналістам військовими 76-ї десантно-штурмової дивізії, і "підстав сумніватися в достовірності наданих матеріалів немає".

За твердженням редакції, "розмови відображають як хід бойових дій, у яких беруть участь військові підрозділи, сформовані на базі підрозділів 76-ї десантно-штурмової дивізії, так і масштаб бойових втрат, які зазнали ці військові підрозділи".

Так, у першому фрагменті розмови учасник бойових дій у Україні, ймовірно солдат 76-ї десантно-штурмової дивізії, стверджує, що 20 серпня після артилерійського удару від їх роти залишилося лише десять осіб.

Перед цим російські військовослужбовці на території України знищили блокпост українських силовиків і кілька одиниць техніки. З розмови також зрозуміло, що десантники не схвалюють ні того, що їх відправляють на війну в чужу державу, ні того, що потім з їхніх могил знімають таблички з іменами і намагаються приховати сам факт загибелі. Про це свідчить обговорення ситуації з могилою десантника Леоніда Кічаткіна.

Примітно, що журналіста "Псковской губернии", який першим опублікував матеріал про похорон російських військовослужбовців, жорстоко побили 29 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram