ГоловнаСуспільствоЖиття

Сили АТО відступили з ряду населених пунктів на Донбасі, - Тимчук

Але це зовсім не означає, що ворог невразливий

Сили АТО відступили з ряду населених пунктів на Донбасі, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

Група "Інформаційний опір" заявляє про відступ українських військових з ряду населених пунктів у зоні антитерористичної операції.

Про це йдеться у повідомленні координатора "Інформаційного опору" Дмитра Тимчука у Facebook.

"Наші війська залишили ряд населених пунктів. Ми відступаємо. Але я б не зосереджувався на факті відступу як поразці... Якщо наше командування справді відводить війська тільки для недопущення потрапляння їх у котли і для перегрупування (а це офіційна версія) - це не трагедія, а потрібне рішення, без якого неможливий подальший наступ", - наголошується у ньому.

При цьому він додав, що українські війська переконуються, що російські підрозділи незрівнянно боєздатніші, ніж терористичні угруповання, однак проти них можна і потрібно воювати.

"Якщо ми, на превеликий жаль, відступаємо і зазнаємо втрат, це зовсім не означає, що ворог невразливий... Російський військовий госпіталь у Ростові вже не приймає поранених - забитий під зав'язку (при тому, що він давно не працює з "ватою", а з тільки кадровими військовослужбовцями РФ). Своїх поранених росіяни везуть до Пітера, але і там вже "місць немає", - зазначив Тимчук.

Він також повідомив, що російське командування вимагає від місцевої влади на окупованих територіях Донбасу виділяти ділянки землі під поховання вбитих російських військових.

"Путін боїться везти всі трупи назад до Росії, аж надто їх багато - і так у РФ резонанс із російськими солдатиками, які "передчасно дембельнулися", набирає обертів", - зазначив Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram