ГоловнаСуспільствоЖиття

У Щасті сьогодні бомбили українські блокпости

Постраждало кілька житлових будинків, обстріли тривають

У Щасті сьогодні бомбили українські блокпости
Счастье. Архивное фото
Фото: Макс Левин

У місті-супутнику Луганська Щасті сьогодні невідомі обстрілювали блокпости українських силовиків. Про це LB.ua повідомила переселенка зі Щастя Наталія Конова по телефону.

Про події в місті Конова дізналася сьогодні вранці із запису родички в соцмережі Вконтакте. Жінка, зокрема, написала, що чула два вибухи, але не знає, яку зброю застосовували. У кількох житлових будинках ударом повибивало вікна та двері, люди дивом залишилися живі.

За її даними, під артобстріл потрапив блокпост батальйону "Айдар" біля міського ринку, його знищили.

У пошуках подробиць Конова знайшла в інтернеті фото

житлових будинків, які потрапили під удар. Серед них опинився і будинок, де проживають її дідусь і бабуся. Раніше вони відмовилися виїжджати з рідного міста. У другій половині дня Наталі вдалося зв'язатися з рідними, які під час обстрілу ховалися в підвалі свого будинку.

Військовослужбовці батальйону "Айдар", який базується в Щасті, у розмові з Конової припустили, що людей все ще можливо вивезти з міста. Однак пенсіонери бояться виїжджати.

"У місті ходять чутки, що вони виїдуть - і їх просто розстріляють. Умовити їх виїхати не вдалося", - сказала переселенка. Вона також поспілкувалася з іншими городянами.

"Знайомий повідомив: Щастя буквально розстрілюють з Градів. Вони тікають з міста", - повідомила Наталія.

LB.ua наразі не вдалося зв'язатися з представниками батальйону "Айдар" для коментарів про ситуацію в місті.

У Щасті більшість часу не працюють оператори мобільного та стаціонарного зв'язку. Інтернет залишається основним каналом для отримання новин.

Як повідомялося, раніше російські військові і терористи захопили південь Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram