ГоловнаСуспільствоЖиття

"Правий сектор" оголосив про формування резервного батальйону

4 батальйон Добровольчого корпусу сформований у Івано-Франківській області

"Правий сектор" оголосив про формування резервного батальйону
Архивное фото
Фото: Александр Ратушняк

Резервний батальйон Добровольчого українського корпусу створено на Прикарпатті. Про це сказав на прес-конференції у п'ятницю лідер Івано-Франківської обласної організації "Правого сектору" Василь Абрамів, передає "Інтерфакс Україна".

"Ми організували четвертий резервний батальйон ДУК на Івано-Франківщині. Це хлопці, які готуватимуться до виїзду, які будуть обмундировуватися, які проходитимуть підготовку тут, на Івано-Франківщині, які будуть потенціалом для продовження боротьби, а також заміни хлопців для ротації", - повідомив Абрамів, який повернувся із зони АТО.

За його словами, військовий конфлікт на сході країни може затягнутися, а тому потрібно готувати добровольців до всього, що їм може знадобитися в бою.

Абрамів також зазначив, що ДУК - добровольчий батальйон і на соціальне забезпечення від держави його бійці не претендують.

"Ми пояснюємо добровольцям, що ми - творці історії. Ми повинні боротися за наше майбутнє, тому що саме зараз ця історична місія покладена на нас. Програємо, значить, кинемо у полон наше майбутнє", - розповів Абрамів.

Мобілізація у батальйон триває, вступити в нього можуть тільки повнолітні громадяни, незалежно від віросповідання та національності.

"Будь-який доброволець, який вірить у себе та Україну, може вступати у четвертий батальйон", - передає агентство слова командира 4-го резервного батальйону ДУК Віталія Тихенького, який також був на прес-конференції.

"Зброї у нас, як такої, зараз немає. Зброя у нас на передовій. Оскільки ми не є офіційним якимось підрозділом, у нас більшість зброї - це своя власна, офіційно зареєстрована, а решта все - трофейне. Підтримку від Міністерства оборони і від держави ми не отримуємо ні технікою, ні озброєнням, ні боєприпасами. Все - трофейне, що в бою добули, тим ми і воюємо", - повідомив Тихенький.

Він також подякував волонтерам, які допомагають ДУКу і забезпечують його бійців бронежилетами, касками та іншої амуніцією.

Нагадаємо, раніше лідер ПС Дмитро Ярош заявив про те, що організація готується до продовження боротьби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram