ГоловнаСуспільствоЖиття

ЄС у понеділок введе нові санкції проти Росії

Обмеження торкнуться ринків капіталу, технологій, оборонної галузі та товарів подвійного призначення

 ЄС у понеділок введе нові санкції проти Росії
Архивное фото
Фото: Макс Левин

8 вересня Європейський Союз введе у дію нові обмежувальні санкції стосовно Російської Федерації. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на сайт Євроради.

Влада Євросоюзу вирішила відмовитися від періоду очікування щодо санкцій і ввести їх екстреною процедурою, йдеться у відкритому листі, який підписали президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу. Лист оприлюднено на сайті Євроради.

"Новий пакет обмежувальних заходів було схвалено у п'ятницю на рівні COREPER (послів країн-членів ЄС у Брюсселі)... Офіційне ухвалення цього пакета буде здійснено шляхом письмової процедури (не чекаючи зустрічі міністрів) у понеділок", - йдеться в документі.

Керівники ЄС зауважують, що нове рішення санкцій змінить сам принцип запровадження обмежень стосовно ЄС, спростивши цю бюрократичну процедуру.

"Він надасть Євросоюзу ефективний інструмент, який дозволить нам відповісти впродовж короткого проміжку часу. Він підвищить ефективність уже впроваджених заходів. Крім іншого, це також зміцнить принцип, згідно з яким санкції ЄС спрямовані на сприяння зміни курсу дій Росії в Україні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора президент США Обама висловив припущення, що Росія погодилася на перемир'я з Україною через санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram