ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ передала терористам списки зниклих безвісти та викрадених українських бійців

Обмін військовополоненими повинен початися сьогодні, 6 вересня

СБУ передала терористам списки зниклих безвісти та викрадених українських бійців
Пленные военнослужащие в Донецке
Фото: EPA/UPG

Списки бійців української армії та Національної гвардії, раніше захоплених у полон чи зниклих безвісти, передано сепаратистам на сході України. Про це повідомив начальник Головного слідчого управління (ГСУ) СБУ Василь Вовк у Києві, передає Укрінформ.

"Вчора представникам т. зв. "ДНР" і "ЛНР" було передано всі списки, які ми мали на наших бійців. У тому числі й ті, що напрацьовані волонтерами", - сказав Вовк.

За його словами, терористи взяли ці списки, пообіцявши звірити їх зі своїми, і протягом кількох днів обмінятися інформацією. Відповідно до мінських домовленостей, сьогодні має початися обмін військовополоненими між сторонами конфлікту.

Вовк також зазначив, що зараз формується один загальний список українських військових, що потрапили у полон і пропали безвісти.

"Досі кожне відомство рахувало своїх полонених і загиблих бійців. Тепер, зі створенням Міжвідомчого центру допомоги громадянам у цих питаннях, є можливість сформувати загальний список і спільно працювати над тим, щоб якомога швидше дізнатися про долю зниклих військових або повернути їх з полону", - заявив Вовк.

Як повідомлялося, в полоні у бойовиків перебуває не менш як 680 українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram