ГоловнаСуспільствоЖиття

Опалювальний сезон у Києві можуть відкласти до листопада

"Київенерго" намагається заощадити 165 млн кубометрів газу

Опалювальний сезон у Києві можуть відкласти до листопада
Фото: timer.od.ua

Компанія "Київенерго" задля економії газу вважає за доцільне розпочати опалювальний сезон у столиці після 15 жовтня і закінчити раніше 15 квітня 2015 року. Про це йдеться в листі "Київенерго" до першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова.

"У разі початку опалювального періоду 1 листопада 2014 року і завершення 31 березня 2015 року (скорочення на 30 діб) економія витрат газу становитиме: 5,5 мільйонів кубометрів на добу - середньостатистична зима (за 30 днів - 165 мільйонів кубометрів), або 4 мільйони кубометрів на добу - тепла зима (за 30 діб - 120 мільйонів кубометрів)", - цитує лист "Українська правда".

Також "Київенерго" зазначає, що ті самі розрахунки можна застосувати і у складанні графіка шкільних канікул. Зокрема, пропонується, щоб осінні канікули тривали 2 тижні - з 15 до 31 жовтня, а навесні - з 31 березня по 15 квітня.

Водночас в компанії підкреслили, що не варто знижувати температуру повітря в квартирах нижче за 16°С, оскільки це може призвести до заморожування внутрішньобудинкових систем теплопостачання.

Нагадаємо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ВАТ "Київенерго" та низку інших підприємств теплокомуненерго. Таке рішення ухвалили через припинення газопостачання з Росії з 16 червня. Пізніше в мерії попередили про складний опалювальний сезон у столиці і про те, що температуру батарей в будинках знизять на 1-2 градуси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram