ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканцям Донецька розповіли, як відновити зруйноване житло

Обласна адміністрація просить приносити фотографії пошкоджень

Мешканцям Донецька розповіли, як відновити зруйноване житло
Фото: Ivan Prikhodko

Мешканці Донецька можуть отримати допомогу з відновленням зруйнованого житла в райрадах за місцем проживання. Для цього необхідно звернутися до ради з відповідною заявою, повідомляє прес-служба Донецької обласної адміністрації.

До заяви необхідно додати фотографії та опис пошкоджень. Фотографії можна робити самостійно, а опис скласти у вільній формі.

За кожною заявою комісія райради повинна виїжджати на місце руйнувань і підтверджувати дані мешканців. Документи про руйнування передають у комісію міськради, а вже її рішення є документом для отримання компенсації з державного бюджету.

В обладміністрації повідомили, що проект постанови ще не затверджено, але він проходить узгодження в Кабінеті Міністрів України.

"В інших містах і районах, де під час бойових дій зруйновано будинки, заявникам необхідно звертатися просто до заступників мерів або голів адміністрацій, які курують ЖКГ", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, за оцінками уряду, на відновлення інфраструктури Донбасу може знадобитися від 8 до 12 млрд гривень. У регіоні зруйновано більш ніж 11 тис. об'єктів, при цьому в підрахунки не включено руйнування на території, підконтрольній бойовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram