ГоловнаСуспільствоЖиття

Білі вантажівки другого гумконвою повертаються в Росію

На російському пункті пропуску "Донецьк" зафіксовано декілька машин

Білі вантажівки другого гумконвою повертаються в Росію
Фото: EPA/UPG

Група білих КАМАЗів із колони, що доправила в Луганськ гуманітарну допомогу, прибула на пункт пропуску "Донецьк" у Ростовській області РФ. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Автомобілі виїхали з українського пункту пропуску "Ізварине", і зараз декілька з них в'їхали на пункт митного огляду російського пункту пропуску "Донецьк". Про кількість автомобілів у цій групі не повідомляють.

Раніше спостерігачі місії ОБСЄ на українсько-російському кордоні зареєстрували проходження 220 автомобілів у складі гуманітарного конвою.

"Починаючи з 22:30 за московським часом 12 вересня, ми спостерігали проходження 220 автомобілів гуманітарного конвою в бік українського кордону, з них 193 автомобілі - з вантажем, решта - машини забезпечення", - заявив керівник місії ОБСЄ в Ростовській області Поль Пікар.

Представників Червоного Хреста в складі колони не було.

Пікар зазначив, що представники ОБСЄ не перевіряли вантаж, а тільки спостерігали за пересуванням колони.

Нагадаємо, це другий гуманітарний конвой, спрямований Росією на окуповану бойовиками територію. Цього разу Росія також не виконала необхідних формальностей, до огляду вантажу не допустили ні українських прикордонників, ні представників міжнародних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram