ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі виклали кілометр українських прапорів

У місті пройшов черговий багатолюдний мітинг проти російської агресії

У Маріуполі в суботу знову вийшли на мітинг проти військової агресії Росії і за єдність країни. На площі Свободи зібралися не тільки городяни, а й переселенці із зони АТО.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Люди прийшли у вишиванках і з національною символікою. Крім того, на місці можна було придбати державний прапор, причому ціну визначали самі покупці. Усі кошти, зібрані таким чином, підуть на допомогу військовим.

Однією з центральних подій мітингу стало вишивання на карті України Донецької області. "Ми у вишивці любителі, але хочеться зробити якийсь внесок. Усі повинні знати, що Маріуполь - за мир. Хлопці стоять на блокпостах, захищають нас. Ти не можеш стояти з ними, але хочеться хоча б так висловити їм свою вдячність, щоб вони знали, що їм є кого захищати", - розповіли сестри Ірина та Олена.

Найбільш очікуваним сьогодні на площі Свободи, де місяць тому знесли пам'ятник Леніну, був "Кілометр прапорів для Маріуполя", зібраних у Києві на Майдані Незалежності. Послання киян і тих, хто виїхав до Києва від війни, розгорнули в кілька рядів біля сцени.

Учасники мітингу продовжили цей кілометр своїми прапорами. На них люди написали свої послання жителям Бердянська, Мелітополя та Запоріжжя. Туди вирушать прапори з Маріуполя, оскільки ці міста можуть стати наступними на шляху російської агресії після Маріуполя. Київський кілометр прапорів роздадуть бійцям, які стоять на позиціях, захищаючи місто, і шкільним установам міста.

Учасники акції писали на прапорах: "Ми за мир!", "Слава Україні", "Я люблю тебе, Україно", "Наша країна єдина", "Ми в тебе віримо", "Смерть ворогам", "Тримайся, люба Україно!".

"Я не хочу жити в незрозумілій нікому республіці. Я живу в мікрорайоні Східний, і останнім часом з боку Новоазовська нас бомбили росіяни. Наші діти вночі спати нормально не можуть, бояться будь-якого шереху і ховаються від кожного гучного звуку. Я сподіваюся на те, що російські фашисти залишать нас у спокої і ми будемо жити в єдиній Україні", - сказала кореспонденту LB.ua маріупольчанка Юлія, яка написала на своєму прапорі рядки з гімну України. 

Цього разу на мітинг прийшли і вимушені переселенці з Горлівки, Донецька, Слов'янська, Луганська, Новоазовська. "Важкі часи настали в Україні - прийшла нова орда. Наші землі зараз топчуть, убивають людей, знищується той потенціал, який напрацьовувався десятиліттями і століттями. Далеко не всі люди зрозуміли, якою цінністю є рідна земля, якою цінністю є свобода. Ми зараз приходимо до розуміння цього через біль, страждання і втрати", - заявив Володимир Кіпінь, викладач Донецького національного університету.

Деякі переселенці виходили на сцену в балаклавах, оскільки бояться розправи після повернення додому. Крім того, в окупованих селищах, де не всі поділяють їхню позицію, залишилися їхні сім'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram