ГоловнаСуспільствоЖиття

"Влада" ЛНР вирішили протягнути ЛЕП до Росії

Раніше в ДНР заявили про намір налагодити прямі постачання газу з РФ

"Влада" ЛНР вирішили протягнути ЛЕП до Росії
Игорь Плотницкий

"Влада" самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) має намір побудувати нову лінію електропередач, щоб постачати Луганськ електроенергією з Росії.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на "голову" ЛНР Ігоря Плотницького.

"Уже були переговори, але зараз починаємо серйозніший етап - ми будемо відновлювати і будувати нову лінію між Російською Федерацією і Луганською народною республікою, яка буде давати нам додаткову електрику", - зазначив він.

За його словами, будівництво розпочнеться вже найближчим часом, а завершити його планують протягом двох місяців.

У Луганську понад місяць немає електропостачання у зв'язку з тим, що внаслідок обстрілу було пошкоджено лінію, якою в місто надходила електроенергія з боку Кам'янобрідського району. За даними на 15 вересня, після відновлювальних робіт електропостачання частини міста відновлено.

Раніше представники самопроголошених республік заявили про намір домовлятися з "Газпромом" про прямі постачання газу з Росії. На початку вересня "міністр держбезпеки" ДНР Леонід Баранов повідомив, що консультації стосовно цього питання в Москві пройшли успішно. "У нас окрема гілка, нам гарантували надходження газу. Труба заходить у Луганську область і виходить у Донецькій, ми не залежимо від України взагалі", - зазначив він. Баранов додав, що ціну на паливо обговорюють.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол складається з 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram