ГоловнаСуспільствоЖиття

ООН: кількість переселенців з Криму і Донбасу перевищила 310 тисяч осіб

УВКБ закликало Раду підтримати законопроект про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб

ООН: кількість переселенців з Криму і Донбасу перевищила 310 тисяч осіб
архив
Фото: Дарья Чабанова

Управління Військового комісара ООН у справах біженців (УВКБ) закликає народних депутатів України підтримати законопроект про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на організацію.

"Відповідно до офіційної інформації, на даний момент налічується близько 310 тисяч осіб, переміщених з території Криму і Донбасу. Вони потребують допомоги. Зокрема, в доступі до освіти, медичних послуг, місця проживання та роботи", - йдеться в повідомленні.

За інформацією УВКБ, ухвалення закону дасть можливість надати внутрішнім переселенцям допомогу, щоб вони повною мірою змогли скористатися своїми правами.

"Управління Військового комісара ООН сподівається, що вказаний законопроект буде ухвалено і його твердження стане відповіддю на прохання про реальну допомогу з боку внутрішньо переміщених осіб", - зазначають в організації.

Раніше в понеділок, 15 вересня, уповноважена президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що в Україні налічується понад 271 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Водночас голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський повідомив, що майже 40 тисяч жителів Донецької і Луганської областей, які на момент бойових дій залишили свої будинки і переїхали в інші регіони України, повернулися додому. За його словами, кількість переміщених осіб зменшилась на три тисячі порівняно з 13 вересня і становить 268,5 тисячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram