ГоловнаСуспільствоЖиття

На Хрещатику вшанували пам'ять Георгія Гонґадзе

З дня загибелі журналіста минуло 14 років

На Хрещатику вшанували пам'ять Георгія Гонґадзе

Біля Національної спілки журналістів України на Хрещатику відбувається вечір пам'яті Георгія Гонґадзе. Вшанувати пам'ять загиблого журналіста прийшли журналісти, представники Незалежної медіа-профспілки і Президент України Петро Порошенко.

Про те повідомляє Укрінформ.

Президент узяв участь у покладанні квітів до меморіальної дошки.

"На цей момент на всіх нас, і на мені особисто, лежить велика відповідальність за те, щоб продемонструвати, що своє життя він віддав недарма, бо саме з таких, як він, починався Майдан у 2004 році. Його побратими та однодумці 21 листопада ініціювали Майдан 2013 року, і це не був Майдан політичних сил, це був Майдан журналістів і громадських діячів", - сказав Президент.

Порошенко зазначив, що 16 вересня в українців пов'язане з двома подіями: ратифікацією Угоди про асоціацію, а також іншою, сумною - річницею загибелі журналіста Георгія Гонґадзе

"Я прийшов сюди не як Президент, а як громадянин, який віддає данину пам'яті і поваги людині, яка зробила величезний внесок у те, щоб у нашій країні почалися перетворення. Мало хто пам'ятає, якою була гнітюча атмосфера у 2000 році, які прості, зрозумілі, але неймовірні зусилля робив Георгій Гонґадзе, щоб змінити країну. Тому ми завжди повинні пам'ятати не тільки Георгія, а й те, за що він віддав своє життя, - за те, щоб Україна була вільною, демократичною та європейською. і я впевнений, що все у нас буде добре. Те, що хотів Гонґадзе, тоді здійсниться", - резюмував глава держави.

Нагадаємо, Георгія Гонґадзе було викрадено в центрі Києва пізно ввечері 16 вересня 2000 року. Тіло загиблого журналіста виявили у Київській області півтора місяця по тому. 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-генерала Олексія Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонґадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram