ГоловнаСуспільствоЖиття

Відомі українці продають вишиванки, щоб зібрати кошти на АТО

Волонтери збирають гроші для 9 полку Нацгвардії

Народна артистка України Ніна Матвієнко, футболісти Олександр Шовковський і Владислав Ващук, громадський діяч Влада Литовченко, вокаліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя й інші вітчизняні зірки продадуть свої вишиванки на аукціоні і куплять на виручені гроші бронежилети для солдатів.

Як повідомляє Gazeta.ua, ця акція відбудеться в рамках благодійного проекту "Народжені в сорочці", що має на меті зібрати якнайбільше грошей на засоби захисту, які допоможуть нашим солдатам повернутися додому живими. Авторами благодійного проекту "Народжені в сорочці" є Гліб Лобов і Роман Крутяк.

"Коли ми з Романом Крутяком познайомилися з хлопцями з 9 полку і побачили, що в них немає нормального захисту, просто не могли залишатися осторонь, - розповідає один з авторів благодійного проекту "Народжені в сорочці" Гліб Лобов. - Їм же по 18-20 років, і вони нас захищають, не маючи навіть елементарного: касок, бронежилетів, гарного взуття, форми. Ми дійшли висновку, що хоча особисто ми не можемо бути добровольцями, але можемо зробити все можливе, щоб ці солдати повернулися додому живими і неушкодженими. Зараз перед нами стоїть завдання максимально укомплектувати 500 воїнів - і ми це зробимо!"

За час існування проекту хлопці з 9 полку оперативного призначення Національної гвардії України отримали індивідуальне спорядження, бронежилети, каски, взуття, одяг, тактичні рукавички, налокітники, наколінники, балаклави, намети, бензопили, дизельгенератори, біноклі, ліхтарі, а також медикаменти і продукти харчування на суму 325 884 грн.

"Ми відкрили спеціальний рахунок з віддаленим доступом, - говорить Гліб Ломов. - І хлопці самостійно можуть обирати і купувати те спорядження, яке їм необхідно. Усе відкрито і прозоро - можна побачити, на що була витрачена кожна гривня".

Проект "Народжений в сорочці" за підтримки Імпортно-експортної компанії "Торгдіал" опікується дев'ятим полком оперативного призначення Національної гвардії України на базі полку спеціального призначення внутрішніх військ МВС України. На сьогодні в ньому служать більш ніж тисяча солдатів, яким для участі в бойових діях не вистачає найнеобхіднішого: індивідуального спорядження, далекомірів, приладів нічного бачення, тепловізорів; надійного обмундирування - бронежилетів, шоломів, якісного взуття.

До проекту також долучилися відомі українці: народна артистка України Ніна Матвієнко, футболісти Олександр Шовковський і Владислав Ващук, громадський діяч Влада Литовченко, співаки Артур Боссо, Петро Чорний, ведуча ранкового шоу "Бодрячком" на "Нашому радіо" Анна Свиридова, співачка Альоша, телеведучий Слава Соломка, шоумен і телеведучий Максим Неліпа, засновник чоловічого бренда IDoL Серж Смолін, вокаліст українського рок-гурту "Антитіла" Тарас Тополя, телеведуча Ольга Цибульська й інші, які пожертвували свої вишиванки на потреби армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram