ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заборонив трансляцію в Україні російського телеканалу "РБК-ТВ"

Суд встановив, що телеканал пропагував агресивні дії і посягання на суверенітет України

Суд заборонив трансляцію в Україні російського телеканалу "РБК-ТВ"

Окружний адміністративний суд міста Києва тимчасово заборонив ретрансляцію в багатоканальних каналах на території України російського телеканалу "РБК-ТВ".

Про це йдеться в повідомленні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

29 серпня суд відкрив провадження за позовом Національної ради до компанії "РБК-ТВ" про заборону ретрансляції цього телеканалу.

На думку регуляторного органу, інформація, яка подається в телепрограмах відповідача, має на меті негативний пропагандистський вплив на свідомість громадян з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі на грунті політичних подій.

Розглянувши подані Нацрадою матеріали, суд встановив ряд порушень чинного законодавства, які проявляються в поширенні недостовірної інформації, що пропагує агресивні дії, посягання на територіальну цілісність України.

Окружний адмінсуд Києва задовольнив клопотання Нацради і зобов'язав компанію "РБК-ТВ", а також компанію "Агентство "Клас" (володіє невинятковими правами на використання телеканалу "РБК-ТВ" на території України) і провайдерів програмної послуги тимчасово призупинити ретрансляцію в багатоканальних каналах України зазначеного іноземного телеканалу до набрання законної сили рішення по справі.

Нацрада з телебачення внесла телеканал "РБК" до переліку заборонених для ретрансляції російських каналів. Зазначається також, що Нацрада з телебачення не має наміру видавати ліцензії

мовникам, які навмисно не припиняють трансляцію російських каналів.

Нагадаємо, раніше Нацрада з питань телебачення заборонила ретрансляцію 15 російських каналів в ефірних і кабельних мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram