ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві створять департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА

Новий орган має боротися з корупцією

У Києві створять департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА

Київська міська державна адміністрація має намір створити департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту, який підпорядковуватиметься меру Києва, голові КМДА Віталію Кличку.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав перший заступник голови Київміськадміністрації Ігор Ніконов.

"У Києві з'явиться новий орган з боротьби з корупцією - департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, який підпорядковуватиметься безпосередньо Віталію Кличку. Рішення про його створення ухвалили на сесії Київради 18 вересня. Департамент створять на базі управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, яке вже показало свою ефективну роботу", - написав Ніконов.

За його словами, влада за перші 100 днів провела 38 аудиторських перевірок комунальних підприємств, які виявили понад 50 млн гривень збитків.

"В результаті ми звільнили чотирьох керівників, передали відповідні матеріали до правоохоронних органів", - зазначив він.

Рішення про створення окремого департаменту, який матиме право фінансового контролю не тільки підрозділів адміністрації, а й усіх без винятку комунальних підприємств, за словами Никонова, ухвалили у зв'язку з ефективністю і результативністю проведених перевірок.

Раніше Київміськадміністрація виявила 57 незаконних торгівельних точок в результаті перевірки комунального підприємства "Плесо".

Протягом липня-серпня в структурі комунальних підприємств та профільних департаментів КМДА відбулася низка кадрових звільнень.

Кличко попереджав, що в разі виявлення корупційної діяльності керівників структурних підрозділів апарату КМДА та комунальних підприємств звільнять.

Київська влада має намір впровадити програми "Прозорий бюджет" і "Прозорі закупівлі" для боротьби з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram