ГоловнаСуспільствоЖиття

"Влада" Севастополя вирішила надати аеропорту Бельбек статус міжнародного

Для цивільних потреб планують використовувати стару будівлю аеровокзалу, що належить Коломойському

"Влада" Севастополя вирішила надати аеропорту Бельбек статус міжнародного
Бельбек
Фото: crimea-taxi.ru

Аеропорт Бельбек, який знаходиться під Севастополем, матиме статус міжнародного.

Про це заявив виконувач обов'язків губернатора Севастополя Сергій Меняйло, інформує ІТАР-ТАРС.

Передбачається, що злітна смуга аеропорту залишиться на балансі Міноборони Росії, але експлуатуватиметься спільно з міністерством транспорту. Відповідні документи підпишуть наприкінці жовтня.

За словами Меняйла, отримання аеропортом міжнародного статусу - "не прецедент, а нормальна практика". Міноборони збереже пріоритет у використанні повітряного простору, однак проблем із плануванням часу злетів і посадок, зазначив він, не буде.

Він повідомив, що стоянки літаків також залишаються на балансі Міноборони, але їх нададуть в користування цивільній авіації, поки не збудують нові. Для цивільних потреб також використовуватимуть стару будівлю аеровокзалу, що належить структурам Ігоря Коломойського, поки не побудують новий аеровокзал. Меняйло також повідомив, що для Бельбека є потенційний інвестор.

Військовий аеродром Бельбек експлуатується з 1941 року. У другій половині 1980-х злітно-посадкову смугу розширили, аеропорт почали використовувати для приймання урядових літаків. До насильницької анексії Криму Росією там базувалася Севастопольська бригада тактичної авіації ЗС України.

У грудні 2002 року аеропорт отримав ліцензію на міжнародні авіаперевезення. З 2002 по 2007 рік Бельбек обслуговував близько 50 тисяч пасажирів на рік, потім Міноборони України відмовилося продовжити договір про спільне використання аеродрому.

У 2010 році рейси з Севастополя до Києва, Дніпропетровськ і Москву відновила авіакомпанія "Дніпроавіа", що належить Коломойському, але розклад було нестабільним. Основний пасажиропотік аеропорту забезпечували рейси бізнес-авіації.

Аеропорт має два термінали і зал очікування, пропускна здатність якого понад 100 пасажирів на годину. Будівля аеровокзалу залишається у власності українського бізнесмена Ігоря Коломойського, але, нібито за борги, її переведено в оперативне управління самопроголошеною владою міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram