ГоловнаСуспільствоЖиття

В Умані заради хасидів перекрили дорожній рух

Паломники їдуть на Черкащину на щорічні свята

В Умані заради хасидів перекрили дорожній рух
Фото: news2000.com.ua

В Умань Черкаської області приїхали понад 5 тисяч хасидів з п'яти країн світу: США, Канади, Франції, Великобританії та Ізраїлю. Серед паломників лише 13 жінок і 286 дітей, повідомляє прес-служба міськвиконкому Умані.

В Умані Черкаської області з 22 вересня і на весь час паломництва хасидів перекрили для руху транспорту 12 вулиць і провулків, а також запровадили пропускний режим у районах великого скупчення прочан. Про це повідомляє УНІАН.

Рух обмежено для всіх транспортних засобів, крім автобусів з паломниками, транспорту, який буде обслуговувати територію, і водіїв авто, які живуть на зазначених вулицях. Обмеження на рух діятиме до 30 вересня.

Райони найбільшого скупчення хасидів також перекрито. Потрапити на територію з обмеженим доступом можуть тільки хасиди, місцеві жителі та підприємці за спеціальними перепустками.

Нагадаємо, хасиди щороку приїжджають в Умань на святкування іудейського Нового року Рош Ха-Шана, який цього року відзначають 24 вересня. Незважаючи на складну ситуацію в Україні, очікується приїзд рекордного числа хасидів - понад 35 тис. із 25 країн. Торік Новий рік за іудейським календарем біля могили цадика Нахмана в Умані зустріли майже 30 тис. паломників з 16 країн, переважно з Ізраїлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram