ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія не допустила Україну і Червоний Хрест до огляду гумконвою для Донбасу

Конвой перетнув кордон з Україною на 200 км на південь від пункту пропуску "Донецьк - Ізварине", де на нього чекали

Росія не допустила Україну і Червоний Хрест до огляду гумконвою для Донбасу
Фото: EPA/UPG

Росія не допустила співробітників Державної прикордонної служби та представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до огляду гуманітарного конвою для мешканців Донбасу.

Про це заявив генеральний консул України в Ростові-на-Дону Віталій Москаленко в ефірі телеканалу ICTV.

"На жаль, я нічого не можу сказати про сам вантаж... Удалося перевірити 34 вантажівки з першого "гуманітарного конвою", після чого російська сторона заблокувала наших прикордонників і митників й інші автомобілі пройшли без будь-якого українського контролю. До другого гумконвою українських представників узагалі не допустили, утримуючи їх на території дислокації", - сказав він.

Москаленко також зазначив, що до другої партії "гуманітарного конвою" також не були допущені представники Червоного Хреста.

"Щодо третього, то наші прикордонники та митники перебували на пункті "Донецьк - Ізварине" і чекали там, де було перетинання перших двох конвоїв, насправді перетин кордону відбувся практично за 200 км на південь. Таким чином, ні українські представники, ані представники Червоного Хреста не мали можливості здійснити відповідні процедури", - сказав він.

Раніше стало відомо, що Червоний Хрест відмовився оглядати третій "гуманітарний конвой".

Нагадаємо, 13 вересня Держприкордонслужба заявила про прорив у Луганську область більш ніж 70 вантажівок "гуманітарного конвою" з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram