ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти в Миколаєві показали чиновникам "екологічну виставу"

Мешканці міста та області вимагають від влади покращення екологічної ситуації в Миколаївському регіоні.

Сьогодні під будівлею Державного управління екології та природних ресурсів в Миколаївській області відбувся флеш-моб, в якому жителі Миколаєва і області виступили за дотримання державою і бізнесом екологічних норм.

Як повідомляють "Комментарии", понад 200 осіб з різних куточків області прийшли під стіни управління в синіх плащах і окулярах і провели імпровізовану театральну виставу, таким чином намагаючись привернути увагу чиновників до екологічних проблем регіону.

Учасники флеш-мобу передали керівництву управління офіційний лист зі своїми вимогами щодо покращення екологічної ситуації в регіоні. Також городян турбують питання війни на сході та безпеки в регіоні, енергопостачання області, економічна ситуація в країні - збереження робочих місць, своєчасна виплата зарплат і пенсій. Як зазначили організатори акції, сьогодні городяни готові контролювати владу і акцентувати увагу на запитах населення.

Екологічні проблеми Миколаєва типові для багатьох міст України: забруднення водних об'єктів, атмосфери, підземних вод, якість питної води, шум, управління відходами, збереження біологічного різноманіття на території міста. Однією з найгостріших проблем залишається питання поводження з твердими побутовими відходами.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, понад 80% всіх захворювань людини пов'язано зі споживанням неякісної води, причому постійне споживання такої здатне скоротити тривалість життя приблизно на третину. За даними Головного управління статистики, в Миколаївській області до центральної системи водопостачання підключено тільки 47% сільських населених пунктів. Крім того, минулого року Миколаїв опинився в рейтингу міст з найбільшим рівнем забруднення атмосферного повітря - він посів 23 місце серед міст України з найвищим рівнем забруднення (9 балів за 15-бальною шкалою).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram