ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд оголосить перші рішення щодо одеської трагедії до грудня, - Аваков

Міністр МВС заявляє, що винних у загибелі людей вже встановлено

Суд оголосить перші рішення щодо одеської трагедії до грудня, - Аваков
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує, що суди у найближчі два місяці оголосять перші рішення щодо трагічних подій в Одесі 2 травня. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Фокус".

"Ми встановили тих, хто винен у події. Наскільки я знаю, від 40% до 50% справ з одеської трагедії вже передано в одеські суди. Думаю, що перші вердикти винесуть цієї осені", - зазначив Аваков.

Міністр додав, що під час масових заворушень в Одесі 2 травня відзначено некомпетентність правоохоронців.

"В Одесі, безумовно, була некомпетентність всього силового блоку - і міліції, і прокурора, який під час цих сутичок призначив тригодинну нараду з правоохоронцями, відібравши у всіх силовиків телефони. Вони всі сиділи в закритому приміщенні і про щось говорили, тоді як на вулиці розгорталися ті події. Реакція на них надійшла зі значним запізненням", - зазначив міністр.

Нагадаємо, головне слідче управління МВС завершило досудове розслідування за фактом масових заворушень в Одесі 2 травня. За словами радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, матеріали кримінального провадження щодо 24 осіб, серед яких організатори та активні учасники, направлять до суду після ознайомлення з ними підозрюваних та їхніх захисників.

Дев'ятьох підозрюваних оголосили в розшук. Колишній заступник начальника управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області Дмитро Фучеджі сховався від слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram