ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові заборонили марш комуністів

Акцію КПУ планували використати для створення різних конфліктів

У Харкові заборонили марш комуністів
Фото: EPA/UPG

Харківська міськрада виступає за заборону проведення активістами Комуністичної партії України запланованої на завтра, 27 вересня, акції "Марш миру: ми проти війни!".

Як повідомили в прес-службі Харківської міської ради, відповідне рішення ухвалили на засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому.

Міськком КПУ подав заявку на ходу містом і проведення мітингу з орієнтовною кількістю учасників до 1,5 тис. осіб.

Як зазначив голова комісії, заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, Управління СБУ в Харківській області отримало підтвердження того, що марш комуністів використовуватимуть неконструктивні сили для створення різних конфліктів.

"Мирний марш хочуть використати екстремістськи налаштовані громадські організації для дестабілізації ситуації в Харкові. В Інтернеті є відповідні звернення їхніх представників, тому під час маршу можливі великі проблеми і неприємності, де комуністів використовуватимуть як щит", - сказав Терехов.

Тому, за його словами, влада міста не може погодитися на проведення цієї акції, оскільки важливо зберегти в Харкові мир і спокій.

Представники міліції також заявили, що проведення таких масових заходів у зв'язку із ситуацією, що склалася в Україні, і близькістю регіону до зони проведення АТО може мати негативні наслідки, оскільки часто такі зібрання громадян супроводжуються провокаціями і закінчуються бійками.

Водночас у соціальних мережах у групах Антимайдану залишається оголошення про проведення завтра ходи, а також мітингу на площі Свободи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram