ГоловнаСуспільствоЖиття

Дорогу, що обвалилася в Сімферополі, будувала фірма депутата від ПР

ПАТ "Юждорстрой" Ігоря Аржанцева отримало за будівництво близько 800 млн гривень

Дорогу, що обвалилася в Сімферополі, будувала фірма депутата від ПР
Фото: investigator.org.ua

Траса, яка обвалилася в Сімферополі, була одним із найдорожчих будівельних об'єктів Криму протягом останніх років. Всі підряди на будівництво траси і її об'єктів виграло ПАТ "Юждорстрой", повідомляє Центр журналистских расследований.

"Юждорстрой" належить екс-депутату кримського парламенту від Партії регіонів Ігорю Аржанцеву, який тепер пройшов у Держраду Сімферополя від партії "Единая Россия".

Будівництво дороги почалося в 2007 році, її здали в експлуатацію у 2010. На будівництво траси було виділено  близько 800 млн гривень.

У грудні 2012 року, за результатами тендеру, Служба автомобільних доріг Криму підписала ряд договорів з ПАТ "Юждорстрой" на будівництво об'їзної дороги Сімферополя та двох розв'язок вартістю 434 млн гривень. Половину цієї суми - 202,09 млн грн - фірма отримала на будівництво об'їзної на ділянці Дубки-Левадки, де і сталася аварія. Ще 156,8 млн грн - на будівництво транспортної розв'язки на перетині об'їзної дороги Дубки-Левадки (15 км) та автодороги Сімферополь-Бахчисарай-Севастополь (10 км). Завершальний етап будівництва транспортної розв'язки на перетині дороги Сімферополь-Євпаторія-Мирне-Дубки (7 км) і траси Сімферополь-Миколаївка (6 км) коштував 75,7 млн грн.

У 2013 році було виділено ще 69,5 млн гривень ПАТ "Юждорстрой" на будівництво транспортної розв'язки на перетині об'їзної дороги Сімферополя (на ділянці Сімферополь-Євпаторія-Мирне-Дубки з автодорогою Сімферополь-Миколаївка).

Нагадаємо, 28 вересня о 03.30 ночі на об'їзній автодорозі Сімферополь-Миколаївка обвалилося дорожнє полотно - автомобіль ВАЗ з людьми провалився в яму. Шестеро людей, зокрема двоє дітей, загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram