ГоловнаСуспільствоЖиття

Бойовики відпустили 30 українських військових в обмін на 60 своїх соратників (Оновлено)

На свободу "авансом" вийшли 60 соратників терористів

Терористи самопроголошеної ДНР і військовослужбовці Збройних сил України вкотре здійснили обмін полоненими у форматі 30 на 60.

Президент Петро Порошенко уточнив, що із 30 звільнених українських військовослужбовців 27 - з Міноборони, два військових Нацгвардії і один прикордонник.

"З Донецька звільнено 30 наших хлопців. 27 - з Міністерства оборони України, 2 - з Національної гвардії, 1 прикордонник. Слава Україні!" - йдеться в повідомленні Президента у Twitter.

Раніше повідомляли, що обмін відбудеться у форматі 30 на 30. Про такий формат повідомив редактор видання KyivPost Крістофер Міллер. "Українські військові і сепаратисти обміняли під наглядом ОБСЄ 30 на 30 полонених поблизу Донецька сьогодні ввечері", - написав він у Twitter.

Водночас російське агентство ИТАР-ТАСС повідомило, що силовики передали бойовикам 60 осіб, а ДНР - 30.

Як уточнив представник бойовиків, спочатку домовилися про обмін за формулою "30 на 30", проте українська сторона запропонувала зі свого боку до видачі ще 30 військовополонених, повідомило агентство.

Цю інформацію також підтвердила екс-нардеп Оксана Білозір. За її словами, обмін відбувся під Авдіївкою, українська сторона видала 60 бойовиків "авансом".

Нагадаємо, сьогодні Президент Петро Порошенко заявив про звільнення з полону терористів 12 українських військових.

У п'ятницю, 26 вересня, бойовики ДНР заявили про припинення обміну полоненими через недотримання українською стороною домовленостей за списками.

Згідно з домовленостями тристоронньої контактної групи, підписаними в Мінську,сторони мусили обмінятися полоненими за принципом "всіх на всіх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram