ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські біженці влаштували страйк у Забайкаллі

Людей схвилювала чутка про виселення із санаторію

Українські біженці влаштували страйк у Забайкаллі
Фото: EPA/UPG

Українські біженці, які перебувають у пункті тимчасового розміщення "Гірник" в російському місті Чита, оголосили страйк із вимогою не виселяти їх із санаторію. Про це повідомляє "Новый регион".

"Серед біженців пройшла чутка про закриття санаторію та розселення людей по районах. Причому членів однієї сім'ї нібито планують розлучити, відправити у різні місця. Це викликало обурення в українських біженців. Крім того, у багатьох вже є на прикметі робота в Читі", - сказано в повідомленні.

За словами біженців, їх просять покинути пункт тимчасового розміщення якнайшвидше.

У міністерстві праці та соціального захисту населення Забайкальського краю РФ заявили, що занепокоєння біженців необгрунтоване.

За даними відомства, в Забайкальському краї перебувають 1027 громадян України. Їх розмістили на базі дитячого табору "Чайка", курорту "Шиванда" та санаторію "Гірник". З них, за інформацією крайової Федеральної міграційної служби, 60 осіб через холодний клімат і низьку зарплату виїхали із Забайкалля до Якутії, Приморського краю, Новосибірська, Кемеровська, Курська, Рязанська, в Ростовську область, Крим, Санкт-Петербург і в Україну.

Нагадаємо, згідно з останніми соцопитуваннями, ставлення росіян до українських біженців помітно погіршилося. Більшість росіян підтримують повернення українців на батьківщину після стабілізації ситуації на Донбасі, але 7% згодні відправити біженців назад в зону бойових дій негайно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram