ГоловнаСуспільствоЖиття

70% жителів Донецька хочуть покинути місто, - опитування

Тільки 25% мешканців готові залишитися в місті з особливим статусом

70% жителів Донецька хочуть покинути місто, - опитування
Фото: ‏@novostidnua

Понад 70% жителів Донецька хочуть покинути місто, що знаходиться під контролем проросійських терористів. Однак майже третина громадян не зможуть покинути місто з особливим статусом. Про це свідчать результати опитування донецького сайту 62.ua.

Редакція сайту поцікавилась думкою читачів щодо закону про особливий статус Донбасу: "Фактичне виконання закону означатиме, що Донецьк, як мінімум три роки, залишиться під контролем ДНР. Як Ви вчините в такому разі?"

42,7% тих, хто відповів, повідомили, що виїдуть з міста на територію, підконтрольну Україні. Ще 27,6% підтримали відповідь на запитання "З радістю б поїхав, але не маю такої можливості".

4,6% уточнили, що мають намір виїхати до Росії. А чверть опитаних, а саме 25,1%, підтвердили, що залишаться в Донецьку.

В опитуванні взяли участь майже 3 тисячі осіб. Опитування завершиться 30 вересня 2014 року.

Нагадаємо, парламент проголосував за особливий статус захоплених бойовиками територій 16 вересня. Засідання тривало у закритому режимі, пізніше депутати заявляли про можливу фальсифікацію результатів голосування. У закон двічі вносили зміни, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов ще не підписав документ. Очікується, що закон набуде чинності не раніше ніж 7 грудня, коли на Донбасі призначено місцеві вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram