ГоловнаСуспільствоЖиття

Держкомтелерадіо вважає "Перший канал" причетним до тероризму

Російські журналісти в прямому ефірі знімали обстріл Донецького аеропорту

Держкомтелерадіо вважає "Перший канал" причетним до тероризму
Фото: Twitter / Daniel Kennedy

Державний комітет телебачення і радіомовлення вважає, що російський "Перший канал" причетний до тероризму. Про це йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

"Російський "Перший канал", який показав в прямому ефірі обстріл бойовиками терористичної організацією "ДНР" Донецького аеропорту з приміщень, в яких проживають мирні люди, відтепер несе пряму відповідальність за сприяння тероризму. На совісті "журналістів" цього каналу, зокрема Сергія Зеніна, який з єхидством коментував цей страшний сюжет, - кров і смерть мирних людей і бійців української армії, які захищають рідну землю від російсько-терористичних агресорів", - сказано в повідомленні Держкомтелерадіо.

У комітеті заявляють, що цей випадок мусить розглянути й засудити міжнародна спільнота, зокрема Організація з безпеки і співробітництва в Європі, представники якої перебувають у зоні проведення АТО в якості спостерігачів.

Нагадаємо, раніше Держкомтелерадіо звернулося до керівників друкованих видань України з проханням не друкувати програми заборонених в Україні російських телеканалів.

Російські журналісти не вперше відзначилися в зоні АТО. Так, у серпні в Донецькій області загинув російський кореспондент Андрій Стенін, який добровільно займався фото- і відеофіксацією злочинів проти людяності - тортур і вбивств українських військовослужбовців терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram