ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці не змогли доставити Садовника на засідання суду

Прокурори не змогли доставити підозрюваного на засідання суду

Правоохоронці не змогли доставити Садовника на засідання суду
Фото: Макс Левин

Апеляційний суд Києва перевів у закритий режим розгляд апеляції на звільнення з-під варти екс-командира спецроти "Беркута" Дмитра Садовника, підозрюваного у вбивстві 39 активістів Євромайдану.

Відповідне рішення ухвалила колегія суддів, повідомляє кореспондент LB.ua.

Суд розглядає рішення про затримання Садовника.

Вчора вдень суд постановив примусово доставити Садовника на засідання суду. Прокурори, яких відправили за підозрюваним, не знайшли Садовника за місцем його реєстрації. Але в квартирі виявили електронний браслет, який підозрюваний мав носити.

Адвокат Садовника Сергій Вілков далі стверджує, що його підзахисний перебуває в лікарні з серцевим нападом, однак не надав відповідних документів про госпіталізацію Садовника.

Нагадаємо, сьогодні Садовник не з'явився на засідання Апеляційного суду без поважної причини, і колегія суддів постановила привести підозрюваного на засідання примусово. Перед цим прокуратура заявила, що 2 жовтня Садовника виписали з лікарні в задовільному стані і наразі його місцезнаходження невідоме.

Генпрокуратура підозрює Садовника і ще двох екс-співробітників "Беркута" у вбивстві 39 активістів Євромайдану в січні-лютому цього року. Підозрювані екс-співробітники "Беркута" Сергій Зінченко та Павло Аброськин утримуються під вартою, а Садовника з 19 вересня відпустили під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram