ГоловнаСуспільствоЖиття

Пропозицій про відправку німецьких миротворців в Україну не надходило, - РНБО

Мови не було про те, щоб співробітників місії з охорони буферної зони охороняли озброєні люди

Пропозицій про відправку німецьких миротворців в Україну не надходило, - РНБО
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Наразі немає домовленості про охорону солдатами бундесверу співробітників наглядової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі на сході України.

Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко на брифінгу в Києві, передає DW.

Лисенко зазначив, що міжнародну місію планують залучити до розмежування території, аби визначити кордони буферної зони. Співробітники цієї місії повинні бути беззбройними, наголосив Лисенко, додавши, що "мови не було" про те, щоб їх охороняли.

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн в інтерв'ю Bild повідомила, що конкретні деталі майбутньої місії визначать після того, як Німеччина і Франція озвучать доповідь про можливу допомогу ОБСЄ в місії в Україні.

Коментуючи цю інформацію, Лисенко заявив, що мова йде про наміри німецької сторони.

"Наскільки я знаю, бундестаг повинен спочатку затвердити це рішення", - заявив він, додавши, що з німецького боку поки що не надходило відповідних заяв чи пропозицій.

Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ повідомили з посиланням на міністерство оборони ФРН, що для місії в Україні заплановано залучити 200 німецьких солдатів: 150 - для управління безпілотними літальними апаратами, 50 - для охорони спостерігачів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram