ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Донбасу завжди можуть переїхати в іншу область, - Гройсман

Міністр регіонального розвитку впевнений, що переселенці знайдуть і житло, і роботу

Жителі Донбасу завжди можуть переїхати в іншу область, - Гройсман
Фото: Макс Левин

Люди, які мешкають на окупованих територіях, завжди можуть переїхати в іншу область й отримати там роботу і соціальні блага. Таку заяву зробив у телеефірі міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба уряду.

"Уряд вирішив компенсувати на кожну людину 854 грн на місяць за оренду житла. Це була наша пропозиція, оскільки будувати нове житло або реконструювати старе - це довго і корупційно. У будь-якому регіоні людина може орендувати житло для себе чи для своєї сім'ї - а якщо це три людини, то це вже 2400 грн. Людина може обрати, де і як орендувати житло там, де є робота, дитячий садок, школа й інші соціальні стандарти", - сказав Гройсман.

Міністр заявив про повну технічну готовність до опалювального сезону в усіх областях України, крім окупованих, куди українська влада не має доступу.

Гройсман нагадав, що урядовий антикризовий енергетичний штаб за допомогою кращих фахівців у сфері енергобезпеки зі США і з Канади працюють над планом проходження опалювального сезону.

"Ми розробляємо план спільно, і повинен підкреслити, що це - український план. Фахівці зі США, з Канади нам допомагають, вони мають практичний досвід, вони стикалися з проблемами обмеження енергоносіїв. Відпрацьовують різні сценарії - від найсерйозніших до м'яких, але ми готуємося до всіх, ми повинні розуміти, як система функціонує в умовах обмеженого газу, обмеженого тиску. Ми напрацьовуємо сценарії, які дозволять нам напружено, складно, але витримати цей час і вийти сильнішими", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, у зв'язку з припиненням постачань природного газу з Росії Україна готується до дефіциту енергоносія в осінньо-зимовий період, влада розглядає варіант скорочення тривалості опалювального сезону та зниження температури теплоносія на 1-2 градуси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram