ГоловнаСуспільствоЖиття

Два безпілотники ОБСЄ доправлено в Україну

Апарати необхідні для моніторингу ситуації в зоні АТО

Два безпілотники ОБСЄ доправлено в Україну
Фото: rpdefense.over-blog.com

Перші безпілотники, не оснащені озброєнням, прибули в Україну для допомоги співробітникам ОБСЄ в здійсненні моніторингу ситуації в зоні АТО. Про це повідомляє РИА "Новости".

"Сьогодні приїхали два безпілотники. Сьогодні вранці. Тепер їх перевіряють митники за документами", - сказав представник ОБСЄ Майкл Бочурків. За його словами, "через два дні" безпілотні літальні апарати вже зможуть розпочати роботу.

Бочурків зазначив, що всього в наглядовій місії в Україні задіють 4 безпілотники. Про те, коли доправлять ще два літальні апарати, прес-секретарю ОБСЄ невідомо.

Розміщення безпілотників, законтрактованих ОБСЄ ще в середині серпня, спочатку планували на кінець вересня або початок жовтня, але неодноразово відкладали.

Голова Спеціальної спостережної місії ОБСЄ Ертугрул Апакан заявляв, що моніторинг, окрім безпілотників, будуть вести наземні патрулі.

Нагадаємо, в Україні стартувала волонтерська акція "Безпілотник замість бігборда". Волонтери закликають політиків, які беруть участь у дострокових парламентських виборах, купувати безпілотні апарати замість рекламної площі на бігбордах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram