ГоловнаСуспільствоЖиття

Більшість студентів з Києва, Харкова, Львова хоче уникнути служби в армії, - опитування

Чотири десятки студентів сказали, що підуть на війну за дзвінком з Донбасу, щоби "бити укрів"

Більшість студентів з Києва, Харкова, Львова хоче уникнути служби в армії, - опитування
КНУ им Т. Шевченко участок №800039
Фото: Виталий Головин

З понад тисячі опитаних студентів Києва, Харкова, Львова 55,3% має намір "відкосити" від військової служби. Про це написав у своєму блозі на LB.ua Микита Василенко, професор журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

Опитування проводили студенти молодших курсів КНУ ім. Шевченка в рамках занять з відпрацювання техніки бліц-інтерв'ю. За завданням Василенка вони ставили питання своїм ровесникам з різних вишів.

Василенко зазначив, що, за даними цього міні-дослідження, воювати не хочуть переважно програмісти з політехнічного, економісти та студенти вишів, що спеціалізуються на підготовці торгових працівників. Більш патріотичними виявилися студенти КНУ імені Тараса Шевченка та студенти-медики.

Підуть на війну, "якщо завтра прийде повістка з військкомату", 29,8% опитаних.

10,9% не визначилися, точніше - не можуть сформулювати мотиви, через які вони здатні взяти в руки зброю. Ні - "так", ні - "ні". Можуть взяти, а можуть і втекти.

Близько 4% студентів (очевидно, Київ – М. В.) заявили, що тільки й чекають дзвінка з Донбасу, щоб їхати на східний фронт і «бити поганих укрів».

"Бідні біженці, мабуть. Ті, хто отримав можливість продовжити освіту в столиці України", - прокоментував Василенко.

Серед причин, через які студенти відмовляються служити в армії: "уряд жене на забій, не забезпечивши елементарним"; "через некомпетентність полководців страждають солдати"; "для олігархів це ‒ просто бізнес, а для мене питання життя"; "тут вчаться мешканці із Луганщини. Я чув від них: "Хай на сході воюють бандерівці, а ми тут будемо жити з їхніми жінками".

Нагадаємо, Луганський національний університет буде відраховувати студентів, які вийшли на навчання на заклик "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram