ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі затримали сепаратиста, який допомагав російським ЗМІ

Член "ДНР" супроводжував журналістів на замовних зйомках

У Маріуполі затримали сепаратиста, який допомагав російським ЗМІ
Архивное фото
Фото: sbu.gov.ua

У Маріуполі співробітники Служби безпеки України затримали члена "ДНР", який супроводжував журналістів російських ЗМІ на зйомках замовних сюжетів про хід антитерористичної операції на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"У Маріуполі контррозвідка СБУ затримала "політінформатора", активного учасника терористичної діяльності "ДНР". Він поширював через Інтернет і місцеві ЗМІ перекручені відомості про хід АТО і супроводжував російських журналістів на зйомках замовних сюжетів для телеканалів РФ, у тому числі і з кадрами нелюдських катувань і моральних знущань над захопленими і пораненими українськими військовими", - сказано в повідомленні.

У СБУ зазначають, що затриманий - чоловік 1974 року народження, з терористами співпрацює з березня і є одним з учасників незаконного захоплення адмінбудівель Маріупольського міськвиконкому і Донецької ОДА. Затриманий також входив до складу незаконного збройного формування "Православный Восход".

У "політінформатора" вилучили посвідчення за підписом так званого "міністра інформаційної політики ДНР", перепустку в приміщення Маріупольської міськради, агітаційні матеріали антиукраїнського змісту. Крім того, у затриманого виявили та вилучили дві гранати, боєприпаси і камуфляжну форму російського виробництва.

Сепаратист координував свою діяльність з організатором збройного нападу на будівлю Маріупольського міськуправління міліції на прізвисько "БМ" і його зв'язками - вербувальницю диверсантів на прізвисько "Мама" і "Михелем". Зазначених бойовиків було затримано раніше.

Нагадаємо, впродовж останніх тижнів СБУ активізувала діяльність на звільнених від терористів територіях і неодноразово заявляла про затримання терористів або диверсійних груп на території Маріуполя та інших міст Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram